Всички разбрахме, че кралицата на Великобритания Елизабет II пие по четири

...
Всички разбрахме, че кралицата на Великобритания Елизабет II пие по четири
Коментари Харесай

Keep it simple или какво яде кралица Елизабет II

Всички разбрахме, че кралицата на Англия Елизабет II пие по четири коктейла дневно, само че какво яде тя, е не по-малко любопитен въпрос.

В едно изречение, Нейно Величество похапва качествена храна нагъсто и по малко, пийва първокласен алкохол също нагъсто и по малко и евентуално там някъде, сред всекидневие и гени, се крие и отговорът за нейното дългоденствие в положително здраве и безсънен разум на настоящ монарх на 91 години.

Бившият основен готвач на кралските кухни, Дарън Макгрейди, разкрива, че кралица Елизабет не е любителка на храната по този начин, както брачният партньор й принц Филип, който „ обича да яде и може да приказва за храна по през целия ден ”.

Но по какъв начин наподобява един характерен ден на кралицата въпреки всичко? Ето по какъв начин.

Закуска

Според Браян Хоуи, създател на „ Вкъщи с Кралицата ”, Нейно Величество стартира деня с бисквитки и обичания си чай Earl Grey без мляко и захар. Обичайно тя е в компанията на своите кучета корги.

Малко по-късно стартира същинската закуска, дружно с принц Филип, която е сервирана в персоналните им палати на първия етаж на двореца Бъкингам, където двамата избират сред зърнени храни и кисело мляко с кленов сироп, само че по-често кралицата избира препечена филийка с мармалад, на която се любува, до момента в който чете утринните вестници – обичаните й са Telegraph и Racing Post. Понякога кралицата протяга ръка и към зърнени храни, сервирани, несъмнено, в Tupperware, които тя счита, че съхраняват най-добре храната.

Обяд

Маргарет Роудс, починалата братовчедка на кралицата, казвала, че Нейно Величество обича да пийне нещо преди обяд. Това нормално е джин и Dubonnet (нискоалкохолно сладко аперитивно вино) с комат лимон и доста лед, а по време на обяда си разрешава и чаша бяло вино. Типичният обяд на кралицата би бил риба и зеленчуци – да вземем за пример морски език и спанак на пара.

Следобеден чай

Естествено, кралицата обича следобедния чай и не го пропуща. Любимите й десерти са кейк с мед и сметана, джинджифилов кейк, а този с шоколадови бисквити е толкоз обичан в фамилията, че Уилям и Кейт са го сервирали и по време на сватбата си.

Поднесените към чая сандвичи се състоят от типичен с краставица, пушена сьомга, майонеза и такива с шунка и горчица, несъмнено. Кралицата също по този начин обича и т.нар jam pennies – мънички хапки с форма на остаряло британско пени. Всичко, несъмнено, в компанията на чай Earl Grey.

Вечеря

Вечерята на Кралицата нормално включва месо (например фазан или различен дивеч) или риба (като сьомга от Балморал например). Елизабет се любува и на пресни бели праскови, отгледани в оранжериите на замъка Уиндзор, или на ягоди от Балморал.

За завършек на деня

Нейно Величество приключва деня уместно в компанията на изсъхнало мартини и чаша шампанско, а обичаните й марки са тези с кралска гаранция – Bollinger, Lanson и Krug.

 



 По материал от https://www.houseandgarden.co.uk
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР